Главная » 2009 » Октябрь » 2 » Håndbok i grammatikk og språkbruk (Norsk for innvandrere): Eva Høgberg
20:16
Håndbok i grammatikk og språkbruk (Norsk for innvandrere): Eva Høgberg
Image

Håndbok i grammatikk og språkbruk (Norsk for innvandrere)
Author: Eva Høgberg
Publisher: Forlaget Fag og Kultur AS
Publication date: 2000
ISBN: 978-82-11-00460-4
Number of pages: 88
Format / Quality: pdf / good
Size: 30 mb
Forord
hwrnsjoncn med denne boka er å gi kursdeltakere og lærere et praktisk hjelpemiddel i irt>eidet med grammatikk og språkbruk. Håpet er at boka skal gjøre lærerens under-Tisningshverdag enklere, og at den skal være en hjelp for kursdeltakere til å forstå og mestre språket.

Den første delen av boka består av mer formell grammatikk, og her forsøker v. først og fremst å gi gode oversikter over systemer og regler. Grammatikken er i stadig utvikling. Blant annet er hele ordklassesystemet for tiden under vurdering og revisjon. Vi har forsøkt å dele ord opp i praktiske grupper, og noen (til dels) nyere armer som vi mener er mer klargjørende, er tatt i bruk. Spissfindige diskusjoner om hva et ord «er», mener vi har liten hensikt (men det kan jo være interessant...), ordets funksjon eller bruk i en sammenheng må være det viktigste. Setningsanalyse er ikke ickdagt, men vi har beskrevet setningsledd og vist ordstilling i flere eksempler.

Ordlaging er omhandlet i en avdeling for seg.

I språkbrukdelen er det mange eksempler på hvordan språket kan formuleres: forskjellige sammenhenger, for eksempel til å spørre eller svare, å argumentere, beskrive eller sammenligne. Det er lagt stor vekt på tekstbinding og ikke minst hvordan subjunksjoner, konjunksjoner, adverb og preposisjoner kan brukes til å fortelle om tid og sted og uttrykke forskjellige logiske relasjoner.

Download
Password: uztranslations uz
Категория: Норвежский|Norwegian | Просмотров: 2228 | Добавил: tatarinx | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]